Gemensam satsning på besöksnäringen i Älvdalens Kommun – Älvdalens kommun

Norra Dalarnas Turistråd har nu skrivit avtal med Älvdalens kommun om att även i fortsättningen ansvara för kommunens turistinformation

”Avtalet är framtaget av Älvdalens kommun och Norra Dalarnas Turistråd tillsammans. Det är mycket bra att vi fått fram ett tydligt och långsiktigt avtal avseende turistinformation. Nu möjliggörs satsningar på att fortsätta utveckla besöksnäringen och skapa nöjda entreprenörer och besökare”, säger Stefan Linde, kommundirektör.

”Det känns jätteskönt att kommunen visar att de tror på turismen och det arbete som turistrådet gör genom att nu skriva ett 5-årigt avtal för turistinformationen”, säger Ing-Marie Bergman, vice ordförande i Turistrådet. ”Besöksnäringen är ju idag en av Sveriges snabbast växande näringar och vi måste vara med på tåget här i norra Dalarna.”

Tatjana Summermatter som jobbar på turistbyrån i Älvdalen är nöjd med utvecklingen:

”Förutsättningarna finns nu för att fortsätta det goda arbetet med att erbjuda våra besökare och kommuninvånare god service, bra information och ett gott värdskap. Vi jobbar även målmedvetet för att locka fler besökare till området samt att få våra befintliga gäster att återkomma och att stanna längre.”

”Det här innebär nu att vi tillsammans satsar på att nå visionen från Näringslivsstrategin för Älvdalens Kommun 2011-2014, där turism- och besöksnäringen ligger i topp”, fortsätter Tatjana Summermatter.

I och med att det nya avtalet tas i bruk efter årsskiftet förs även driften av Lomkällan över till turistrådet.

”Det stämmer att vi under de kommande 5 åren kommer att bedriva museiverksamhet på Lomkällan. Vi kommer att söka en entreprenör till restaurangen och att göra en projektplan för upprustning och utveckling av Lomkällan som besöksmål. Vi håller även på att diskutera om vi ska bemanna Lomkällan som skulle kunna tjänstgöra som en fullvärdig turistbyrå under sommarsäsongen, vilket skulle ge oss en större närvaro i Särna framöver”, säger Ing-Marie Bergman.

Besöksnäringen i Älvdalens kommun omsatte 2013 över 800 miljoner kronor och gav intäkter till kommunen och landstinget på mer än 143 miljoner kronor.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.