Kommunen stödjer förslag till rovdjursplan, men efterlyser… – Mora kommun

Mora kommun har i en remiss yttrat sig kring ett förslag till en förvaltningsplan som Länsstyrelsen gör över stora rovdjur i Dalarnas län. Kommunen anser i övergripande drag att förslaget är välskrivet, men har några invändningar.

Länsstyrelsen i Dalarna arbetar med att ta fram ett förslag till en förvaltningsplan för stora rovdjur i Dalarnas län.

I ett remissyttrande till förvaltningsplanen anser Mora kommun att planen i sin helhet är välformulerad och har ett bra syfte, men att det är svårt att yttra sig definitivt eftersom det inte framgår hur stor djurpopulation som ska finnas. Kommunen anser även att det saknas en tydlig plan för hur människors upplevda trygghet ska hanteras. Detta av respekt för de människor som bor i kommunen och de turister som upplever en ökad otrygghet kopplat till förekomsten av stora rovdjur i sin geografiska närhet.

Under oktober månad redovisas miniminivåer och delmål för populationsstorleken, och då kan kommunen komma att ha ytterligare synpunkter på förvaltningsplanen. Remisshandlingarna till förvaltningsplanen kommer inom kort att finnas tillgängliga på länsstyrelsen hemsida.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.