Lokala band till Peace & Love

on

Tillsammans med Boomtown i Borlänge kan vi nu presentera det andra släppet till vår Showcasescen Shangri-La. Denna gång handlar det om fem band med anknytning till Dalarna som spelar på Peace & Love, som pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Hökartorget
50 000 visningar på en musikvideo på Youtube, topprecensioner från en enad kritikerkår, makalöst hyllade livespelningar och epitetet Dalarnas bästa band. Hökartorget är inte vilket band som helst. De här fem popnördarna från Hedemora har på mindre än ett år gått från tämligen okända (till och med i Dalarna) till det mest omskrivna bandet i Dalarna och dessutom spelat inför ett antal tusen åhörare på Djurgården i somras. Hökartorget är något stort och när hitlåten ADHD-skalle nämndes som årets sommarhit i GAFFA och kommunfullmäktige spelade upp låten i utbildningssyfte satte Hökartorget Hedemora på kartan som pop city of Dalarna.

Follow Him To The End Of The Desert
Follow Him To The End Of The Desert är en dedikerad och intill vansinne övertygad vegan och hiphopartist från industristaden Borlänge i Dalarnas mörka skogar. Han är den enda akten i sitt slag. Han har upplyst och predikat live på ställen som t.ex Debaser Slussen, Roskildefestivalen, Peace & Love och Loppen med sina originella och intensiva liveframträdanden. Vargdebatten må vara viktig men det är musiken som är drivande och efter en del vinyl-EPs och mixtapes så är nu debutskivan ”The Dalecarlian Book of the Dead” släppt på Playground Music.

Doris Hopp
När Doris Hopp släppte sin debutsingel ”Ali Boulala” under vintern 2013 förändrades inte bara Dalarnas musikscen. Ribban för hur emotionellt och välspelat Borlängepopen kan låta höjdes med flera decimeter. Med Eskil Bodin som låtskrivare och kapellmästare vandrar Doris Hopp runt på Borlänges folktomma gator med så mycket tankar i huvudet att de bara kan komma ut i textform till tonerna av nutida pop. Doris Hopp är ett indieband i tiden, och just nu befinner de sig i studion för att färdigställa sitt debutalbum.

Me The Tiger
Me The Tiger föddes under 2012 och står för en drivande och rå electropop, toppat av Gabriella Åströms sång. Musiken är en omvärldsbetraktelse med stora portioner hopp om förändringar och ett rättvisare samhälle. Det självbetitlade debutalbumet släpptes i februari 2013. Ett album som skrivits, producerats och mixats i Tobias kök och Gabriellas syrum och är en ren uppvisning i hur ett modernt electropopband ska låta 2013. Ett av Dalarnas mest lovande band på flera år.

Humfree Bug Art
Humfree Bug Art är en sextett, en kropp med sex ben, hemmahörande i Stockholm. Starkaste benen av de sex är Andreas, Fredrik och Arvid. En gör filmmusik, en annan är illustratör och en tredje musikproducent. Men först och främst är de första två låtskrivare och den tredje textförfattare och tillsammans leder de Humfree Bug Arts steg mot något stort.