SM-guld till Gustav Larsson och Frida Knutsson

aqhn45smathzmxt9temySvenska mästerskapen i landsvägscykel tempo avgjordes ikväll för klasserna herrelit och damjunior på Sollerön i Dalarna. Guldmedaljerna gick till Gustav Larsson, Skoghalls CK-Hammarö och Frida Knutsson, Falu CK.

Årets tempomästerskap för herreliten hade ett starkare startfält än förra året, så det var många som kämpade om medaljerna. 60 tävlande cyklister körde tempoloppet och den som vann var Gustav Larsson med 21,9 sekunder före tvåan, Alexander Wetterhall (även fjolårets silvermedaljör).Joakim Åleheim, Team Cykelogen CK tog bronset. Fjolårets mästare, Alexander Gingsjö, Team Tre Berg-Bianchi gick in som fyra.

Gustav Larsson är proffscyklist och kör till vardags för det danska teamet Cult, och för sin hemmaklubb, Skoghalls CK-Hammarö. Med Gustavs gedigna CV, tidigare temporesultat och hans förmåga att kunna blixtra till när det gäller var segern ingen stor överraskning.

I damjuniorklassen vann Frida Knutsson, Falu CK med god marginal före klubbkamraten Ida Jansson, som har etablerat sig i junioreliten inom mountainbike med bland annat en världscupseger. Ida kom i mål 17 sekunder efter och Emelie Persson från CK Falken rullade in i mål 38 sekunder efter segraren och tog därmed silvermedaljen.

Till helgen körs linjeloppen, lördag 27 juni är det dags för herrjuniorer, 132 kilometer och damelit 125 kilometer, med start klockan 09.00 respektive 13:30.

Söndagen 28 juni går linjeloppet för damjuniorer och herrelit. Starten går klockan 09.00 respektive 11.30. Herrelitens lopp är 191 kilometer och damjuniorerna kör 66 kilometer.