Avesta lasarett 2015 års bästa AT-sjukhus

agpmoxdxpqrayxl2urmu

Efter flera år av starka placeringar, och en andraplats på listan 2014, når Avesta i år förstaplatsen som landets bästa AT-sjukhus. Därefter följer Västerviks och Kiruna sjukhus på andra respek­tive tredje plats.

I botten placerar sig Trelleborgs lasarett, Länssjukhuset i Sundsvall-Härnösand och Oskars­hamns sjukhus.

Årets största klättrare är Kungälvs sjukhus, och förra årets bottenplacerade AT-ort, Arvika sjukhus. Även Moras, Visbys och Lindesbergs lasarett, samt Mälarsjukhuset i Eskilstuna, förbättrar sig avsevärt.

Årets AT-ranking har besvarats av ca 1600 läkare som just nu gör eller nyligen avslutat sin AT. Det är det största antalet svarande sen rankingen startades. Sveriges Yngre Läkares förening, SYLF, står bakom undersökningen och har genomfört den sedan 2000.