Hedemora: Ny belysning på Stadsberget

on

samarbete med Trelco AB håller Hedemora kommun, Lokal och mark avdelningen nu på att etablera en ny belysning på 1,5 km och 2,5 km motionsspåret på Stadsberget. Vi kommer även att bygga ett nytt övergångsstråk från ingången vid korsningen Sätervägen/Bodavägen till ingången vid Folkets Park/Åsgatan, som kommer vara belyst under dygnets mörka timmar. Detta gör vi för att få ett tryggt gångstråk tvärs över Stadsberget.

Under oktober-november månad har vi demonterat den gamla ljusslingan inklusive stolpar och röjt undan sly och träd som har varit i vägen för den nya ljusslingan. Senaste veckorna har Hedemora Energi gjort utmärkningar av befintliga installationer i marken och Trelco har börjat montera nya trästolpar för den LED-belysning.

Idag har vi tyvärr upptäckt ett inbrott i Trelcos materialcontainer på p-platsen på Stadsberget. Det har stulits verktyg och många av de LED-armaturer typ PHILIPS ClearWay LED version 4, som skulle monteras upp denna vecka! Detta är självklart mycket tråkigt och kommer att försena projektet. Vi kan i dagsläget inte säga exakt när nya belysningen kan stå klar.

Källa: Hedemora.se