Hedemora: Matälskande kock ”Årets kommunanställd”

on

I helgen anordnade Företagarna Hedemora och Hedemora Handligskraft Företagsfesten och ”Årets företagare” i Hedemora där de lokala företagarna prisades för sitt arbete under året. Under galan delas även pris ut till ”Årets kommunanställd”. Det går till en person som visar en extra hög servicekänsla och anstränger sig utöver det vanliga för Hedemoras bästa. I år gick priset till Vaja Iljic som är kock på Vasaköket.

Motivering till priset

”Blandar och kokar ihop glädje, känsla och kärlek när hon bjuder våra seniorer till bords. Många är de som längtar efter hennes högklassiga mat. Hon har en fantastisk servicekänsla, det finns inget som inte hon kan fixa.”

– Det är jättekul att få en sådan uppskattning men det var oväntat. Jag visste att jag var nominerad men trodde inte att jag skulle få priset. Jag älskar mitt jobb. Jag har jobbat här i 20 år men älskar det fortfarande. Men utan alla bra medarbetare skulle det inte gå, vi är ett jättebra team säger Vaja Ilic, kock Vasaköket.

– Jag tycker att maten är väldigt viktig. För de äldre är det en av de viktigaste stunderna på dagen då de samlas och äter. Då ska de ha bra och god mat. För eleverna är det viktigt med maten för att de ska orka med hela dagen. Just nu jobbar vi mycket med att minska matsvinnet. Det är för att maten i Hedemoras verksamheter ska bli mer klimatsmart
Och så använder vi mer närodlat och ekologiskt 
säger Vaja.

Källa: hedemora.se