Borlänge: Abdelkarim ”Karim” Darwishkriv tilldelas 2021 års omsorgspris

Karim entusiasmerar brukare och kollegor genom att han är en person som sprider glädje och optimism till alla omkring sig, och hans hjärta brinner extra mycket för de äldre och deras livskvalitet. Karim som arbetar på Hällsjöhemmet överraskades igår med tårta, blommor och besked om att han vunnit omsorgspriset 2021.

– Jag är så himla glad att jag har det här jobbet, det gör så mycket för mig att få jobba här. Det värmer i mitt hjärta att få hjälpa gamla människor. De är värda allt som vi gör för dem, berättar Karim.

”Det här är en av de bästa dagarna på året, att få dela ut detta pris”

Omsorgspriset har delats ut av omsorgsnämnden sedan 2013 för att uppmärksamma goda insatser inom vård och omsorg. Förutom en ordentlig överraskning, tårta och uppmärksamhet får vinnaren, eller vinnarna, 25 000 kronor.

– Det är en av de roligaste dagarna på året, i mitt uppdrag. Det är alltid lika fantastiskt att se glädjen hos pristagaren. Genom omsorgspriset kan vi uppmuntra enskilda personer eller arbetslag inom vård och omsorg för sitt engagemang och arbete, säger Anita Nordström (S), omsorgsnämndens ordförande.

Enhetschef Veronica Uppström som också närvarade under prisutdelningen säger att hon verkligen tycker att årets omsorgspris gått till rätt person.

– Maria, Sofie och Veronica, alla tre chefer, de är helt fantastiska. De lyssnar alltid, ger vi något förslag på att göra något roligt för våra boenden så säger de aldrig nej. De är verkligen helt fantastiska och jag tackar dem så mycket, berättar Karim.

Källa: borlange.se