Avesta: Nu höjer Avesta ribban!

Efter Armand ”Mondo” Duplantis nya världsrekord, på 6,19 m, var det dags för Avesta kommun att följa efter. Redan morgonen efter världsrekordet, fanns delar av kommunledningen och Tekniska Servicepersonal på plats för att se när numret 18 ersattes mot 19.

Samtidigt höjdes också den faktisk ribban med en centimeter.

– Det här med att vi skapade vår egen stavhoppsställning intill Dalahästen, var en riktigt bra idé. Dels för att kunna hylla Mondo men också hans moderklubb IK Stål som är friidrottsvärlden nu klart lysande stjärna, sa kommunalrådet Lars Isacsson.

På plats i korgen som hissades upp till de dryga 6 metrarna, stod Micke Nilsson och Joakim Bladlund, som såg till att den numera världskända stavhoppsställningen uppdaterades.

Det var vid världstourdeltävlingen i Belgrad som Armand Duplantis, äntligen ökade på sitt eget världsrekord med en centimeter. För det krävdes totalt 51 försök, sedan det förra rekordet för två år sedan.

I Avesta har det länge funnits en beredskap och en förhoppning om att få byta ut siffror och höja ribban.

–  Den här stavshoppsställningen är uppskattad. Inte minst av Mondo själv. Nu hoppas vi bara få en tidpunkt då vi också kan fira hans platta på Lilla Torget. Det måste – i dessa tider – också få finnas utrymme för glädje, säger Lars Isacsson.

Källa: avesta.se