Borlänge: Antikrundan kommer till Borlänge

I sommar åker Antikrundan ut på sin årliga turné för 35:e gången och en av de 6 städer som de kommer besöka är Borlänge!

Antikrundan är en av SVT:s stora succéer och i år är det 35 år sedan programmet sändes för allra första gången. Många av de folkkära experterna, såsom Knut Knutson, Bo Knutsson och Anette Granlund, har varit med sedan starten 1989 och nu kommer de på besök till Borlänge.

– Otroligt roligt att Antikrundan vill komma till just vår stad, det ger oss också en möjlighet att visa upp både Borlänge kommun och Rommehed, säger Per Sjölander Näringslivschef.

Inspelningen i Borlänge kommer ske den 27 augusti vid Rommehedslägret som under mer än hundra år varit Dalregementets mötes- och exercisplats. Rommehedslägret är ett byggnadsminne där historien och kulturmiljön är bevarad.

– När vi fick frågan om Antikrundan kunde använda Rommehedslägret som inspelningsplats tvekade vi inte en sekund. Det känns roligt att få vara med att arrangera en sådan stor happening och såklart även få visa upp vackra Rommehed, berättar Marie som driver Köksmagasinet i en av lokalerna.

Från och med torsdag 23 mars är anmälan till Antikrundans turné 2023 öppen på: antikrundan.svt.seLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som besöker Antikrundan kan ta med dig max 10 föremål och får gärna föranmäla dig på länken ovan, särskilt om du har större föremål. Antikrundans experter värderar alla föremål med undantag för mynt, frimärken, musikinstrument och fordon.

På borlange.se kommer du finna mer information om Antikrundan löpande.

Källa: borlange.se